Szepesség
    A  Felvidék egykori,sajátos szerveződésű Szepes vármegyéje, a történelmi Magyarország területének alig 1 %-át tette ki. A Szepesség szorgos lakossága gazdag építészeti és kultúrális kincset hagyott a késői örökösökre, látnivalói közül több is az UNESCO Világörögség lístájára került.  
    A magyar irodalom klasszikusai gyakran választották műveik helyszinéül a cipszerek földjét.Krúdy Gyula asszonyi szíveket bolondító Szindbádja gyakran időzött errefelé. Aki már tutajozott  a vadregényes Dunajecen, járt a Szepesi-Magura és a Gömör-Szepesi-érchegység turistaösvényein, letekintett a Magas-Tátra égbetörő csúcsairól a völgyekben megcsillogó tengerszemekre bizonyára örökre szívébe zárja a kedves Szepességet.
    Végigjárva a Hernád, Gölnic és Poprád folyók völgyét,körbetekintve Szepesvár ormáról, megismerkedve Lőcse, Igló, Késmárk, Gölnicbánya és a többi szepesi település értékeivel, életre szóló  élménnyekkel lehetünk   gazdagabbak.
    A digitalizált diákból és digitális képekből készült válogatás a Szepesség látnivalóiból  kínál bemutatót, melyhez kellemes időtöltést kívánok.

                                                                  
Képgaléria
Vissza