Salgótarján montázs
Várhegyi László galériája:
H-3100 Salgótarján, Fő tér 5. tel.: +36 32 310503  e-mail: info@fotoklub-nograd.hu

   A fényképezéssel 12 éves korában ismerkedett meg. Első gépe egy magyar gyártmányú egyszerű boxgép volt a DICI. Nagyítógép hiányában filmjéről 3x4 cm-es másolatokat készített. Később SZMENA, ZENIT, PRAKTICA, NIKON következett. Laborfelszerelés is bővült, UPA, OPEMUS, MAGNIFAX nagyítógépekkel készültek a nagyítások. Mindezt szakkönyvekből és saját tapasztalatszerzéssel.
   A fekete-fehér, a színes dia és színes negatív filmhívástól eljutott a színes papírkép kidolgozásig, amit DURST hívógépen készített. A fotózás minden mozzanata érdekelte, az exponálástól a kész nagyításig.
   Magán felkészüléssel fényképész szakmunkás bizonyítványt szerzett a Práter utcai iskolában. Elvégzett egy Dékán István által szervezett reklámfotós tanfolyamot. Mindezeket hobbiból, mert hivatása mellett kedvtelésnek tartotta a fotózást.
   Az analóg fotózás mellett megjelent a digitális, ami később teljesen egyeduralkodóvá vált. Először szkennelt képek átalakítása, később a digitális fényképezőgép használata. Első digi-gépe FUJI 602-es volt, amit követett egy NIKON D 200-as, jelenleg is ezt használja.
   A videózás is érdekli, 1985-től foglalkozik mozgóképpel. Először PANASONIC VHS, később HITACHI HI-8, majd SONY D-8 volt használatban, ezeket követte a CANON XM-2-es kamera. A felvételeket számítógéppel szerkeszti, DVD-re írja. A fotóklub eseményei követhetők nyomon munkáiból: kirándulások, fotótúrák, kiállításmegnyitók kerültek megörökítésre.
   A fotózáshoz vonzódása nemcsak a képkészítés, hanem a fotótechnika gyűjtésében is megnyilvánul. Szenvedélyes gyűjtés eredményeképpen gazdag fényképezőgép archívummal is rendelkezik. Kb 300 db-os fényképezőgép gyűjteménye a 20-ik század 30-as éveitől bemutatja a fejlődést napjainkig.
   A Nógrád megyei Fotóklub Egyesület munkájában 1990-től vesz részt. A fotóklub weblapjának szerkesztője.